Telefon: +40 723.361.107. E-mail: office@electricalc.ro

Termeni si conditii

Condiţii Generale pentru utilizarea site-ului www.termoviziune-termografie.ro

INTRODUCERE

Prezentele Condiţii Generale definesc condiţiile de utilizare a site-ului www.termoviziune-termografie.ro de către potenţialii vizitatori sau clienţi. Accesând şi navigând pe acest site, acceptaţi termenii de utilizare descrişi în continuare.

DREPTURILE ASUPRA CONŢINUTULUI SITE-ULUI

Conţinutul Site-ului, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini, text şi/sau conţinut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L.

Utilizatorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terţe părţi, modificarea, utilizarea, includerea oricărui Conţinut în afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor asupra Conţinutului precum şi modificarea sau afişarea Conţinutului, decât cu acordul scris al ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L.

ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. nu va transfera titlul de proprietate asupra aplicaţiilor continute în acest site sau a elementelor protejate prin legea dreptului de autor (fotografii, filme, etc.). ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. deţine drepturi complete şi depline asupra titlului de proprietate şi prin aceasta toate drepturile de autor şi cele brevetate. Nu aveţi dreptul să redistribuiţi, vindeţi, decompilaţi si/sau dezasamblaţi aplicaţia (site-ul web).

Toate informaţiile, produsele sau aplicaţiile conţinute în acest site sunt proprietatea ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L., care îşi rezervă dreptul de a modifica conţinutul şi/sau structura site-ului în orice moment şi fară nici o informare prealabilă.
Întregul conţinut al site-ului www.termoviziune-termografie.ro este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Este interzisă copierea, modificarea, afişarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licenţierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea conţinutului site-ului în orice scop fară confirmarea scrisă din partea ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L.

NEANGAJAREA RĂSPUNDERII

Conţinutul informaţiilor se referă la descrierea într-un anumit grad de detaliere a activităţilor, produselor şi serviciilor. ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. nu va acorda nici o garanţie şi nu poate fi responsabilă pentru nici un fel de daune directe sau indirecte produse prin utilizarea site-ului său.

Toate informațiile prezentate pe site cu privire la produse, servicii, prețuri, informații, campanii și promoții de marketing, aspecte tehnice, sunt prezentate cu titlu informativ. Nimic din conținutul site-ului electricalc.ro nu poate constitui o ofertă fermă de a contracta și nu poate angaja răspunderea ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. în lipsa unor acorduri ulterioare.

OBIECTIVUL CONŢINUTULUI SITE-ULUI

Obiectivul conţinutului site-ului este de a transmite informaţii actualizate şi exacte. ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. nu poate garanta că prezentele pagini nu conţin erori şi asigură că va depune toate diligenţele pentru realizarea unei informări corecte şi remedierea eventualelor erori.

Orice persoană care doreşte să-şi procure unul din serviciile sau produsele prezentate în site este rugată să contacteze ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. prin unul din mijloacele afişate în pagina de Contact a site-ului, pentru a se informa atât asupra disponibilităţii serviciului sau produsului în cauză cât şi asupra condiţiilor contractuale, tarifelor şi informaţiilor tehnice sau de altă natură.

INFORMAŢII PERSONALE

Când prin intermediul prezentului site vă sunt solicitate informaţii, aceasta are ca scop identificarea dumneavoastră sau posibilitatea de a vă contacta. Acest lucru este cu atât mai necesar în cazul folosirii aplicaţiilor disponibile pe site.

Natura informaţiilor solicitate se referă în special la date personale (nume, adresă, numere de telefon), adresă de e-mail, modul în care sunt utilizate sau intenţionează să fie utilizate produsele şi/sau serviciile ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L., dar poate include şi alte informaţii aflate în strânsă legătură cu utilizarea serviciilor şi/sau produselor solicitate. Cu scopul de a răspunde mai bine nevoilor şi întrebărilor utilizatorilor site-ului, informaţiile solicitate prin intermediul acestui site vor face obiectul unei stocări şi prelucrări electronice.

COMUNICAREA CU VIZITATORII SITE-ULUI

Metodele prin care vizitatorii site-ului inițiază contactul cu noi sunt: adresă de e-mail, număr de telefon, formularele prezente pe site. Această contactare are loc pentru a cere informații despre produsele noastre, pentru a ne solicita oferte de preț, pentru a ne consulta părerea pe diferite subiecte, pentru a beneficia de serviciile noastre, pentru a facilita procesul de plată.

Inițierea contactului de către d-voastră îl considerăm / reprezintă consimțământul d-voastră pentru a vi se răspunde înapoi, a vi se furniza informațiile, a primi detalii de plata sau orice informație solicitată.

Ulterior desfășurării comunicării inițiale, ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. își stabilește ca interes legitim posibilitatea de a vă transmite și comunica informații ulterioare, relevante solicitării dumneavoastră, fără a avea caracter de newsletter. Aceste informații pot apărea în urma îmbunătățirii produselor noastre, lansarea de produse noi care vin în ajutorul d-voastră sau aspecte care au legătură cu tematica discutată.

Comunicarea se va realiza prin intermediul aplicatiilor de email si/sau a serviciilor de email marketing. În acest sens ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. SRL și-a stabilit un termen rezonabil de prelucrare ulterioară de 18 luni de la data inițierii comunicării.

LEGĂTURA CU ALTE SITE-URI

Prezentul site poate conţine legături sau trimiteri către alte site-uri considerate de ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. utile în legătură cu conţinutul site-ului său şi care nu se află sub controlul sau îndrumarea sa. În cazul utilizării acestor legături sau trimiteri se vor aplica condiţiile generale de utilizare corespunzătoare acelor site-uri.

ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. nu poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informaţiilor prezente pe site-urile unor terţi, la care se face trimitere de pe site-ul său.

INFORMAŢIILE OFERITE PRIN INTERMEDIUL SITE-ULUI

Orice persoană care vizitează site-ul electricalc.ro şi care oferă date sau informaţii cu caracter personal prin intermediul acestui site îşi manifestă acordul în mod expres şi neechivoc pentru următoarele:
 prelucrarea acestor date şi informaţii personale de către ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. în vederea efectuării de studii de piaţă;
 transmiterii de materiale promoţionale specifice operaţiunilor de marketing direct; soluţionarea de către ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. a cererilor, întrebărilor şi reclamaţiilor adresate (a se vedea pagina Contact din site);
 alte activităţi întreprinse de ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. şi permise de lege, ce nu fac obiectul unei aprobări din partea destinatarului.

ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. va păstra confidenţialitatea acestor informaţii. Utilizarea în continuare a acestui site constituie acordul expres şi neechivoc al dumneavoastră în conformitate cu directivele GDPR pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Pentru orice nelămurire în legătură cu exercitarea drepturilor dumneavoastră referitoare la utilizarea site-ului şi la protecţia utilizării vă rugăm să ne contactaţi prin intermediul secţiunii Contact din site.

Politica de confidentialitate

Ultima actualizare: 19 Februarie 2020


I. Informații generale
Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L., cu sediul în Bucuresti, Aleea Tulcea nr. 5, sector 5, România, în calitate de operator de date.

Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării site-ului web termoviziune-termografioe.ro .

II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

II.1. Dacă sunteți client al Site-ului, ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi nume şi prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utilizați Site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră în cadrul ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L., precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul site-ului sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea Site-ului.

Dacă pentru a vă crea cont de utilizator pe Site, utilizați contul dumneavoastră de Facebook sau Google, ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. va prelucra următoarele date publice de profil afişate de aplicaţiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.

În cazul în care alegeți să vă creați cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita adresa dumneavoastră de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizați comanda, adresa de e-mail și celelalte date furnizate nu vor fi stocate de ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L., iar contul creat va fi șters automat.

II.2. Dacă sunteți vizitator al site-ului, ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact / întrebări / reclamații, în măsura în care ne contactați în acest fel.

III. Scopurile și temeiurile prelucrării
III.1. Dacă sunteți client al Site-ului, ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

 pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră şi ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L., respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzii plasate pe Site, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L., definit în cuprinsul Termenilor și Condițiilor. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executareaa acestui contract. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și  ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L..

 pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. în contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a vă oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

 pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms) de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L., prin intermediul Site-ului.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului, sau ulterior creării contului, la secțiunea Informațiile contului meu. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale. În plus, puteți să vă dezabonați prin accesarea secțiunii Informațiile contului meu.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

 în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe Site.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. de a îmbunătății permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

III.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

 pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L., prin intermediul Site-ului.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

 pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența dumneavoastră oferită pe Site.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

IV. Durata pentru care vă prelucrăm datele
Ca principiu, ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

În cazul în care sunteți client, vom prelucra datele dumneavoastră pe întreaga durată a raporturilor contractuale și ulterior conform obligaţiilor legale care revin în sarcina ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. (de ex., în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).

În situaţia în care sunteți client și vă exercitați opțiunea de ştergere a contului de utilizator, prin apăsarea butonul Ștergere cont din secțiunea Informațiile contului meu, ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. va interpreta această acțiune ca opțiunea dumneavoastră de a vă dezabona de la primirea de comunicări comerciale prin care vă ținem la curent despre produsele și serviciile oferite prin intermediul site-ului. În acest sens, dacă alegeți să vă ștergeți contul de utilizator, nu vă vom mai trimite e-mailuri și/sau sms-uri de acest gen. Totuși, dorim să vă informăm că ștergerea contului nu va avea ca efect automat ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal. În cazul în care doriți să nu vă mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau dacă doriți ștergerea datelor, vă puteți exercita drepturile detaliate la punctul VII de mai jos. În cazul în care solicitați ştergerea contului, însă pe acel cont există cel puţin o comandă activă, cererea de ştergere a contului va putea fi înregistrată numai după livrarea produselor şi finalizarea ultimei comenzi active.

Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.

V. Dezvăluirea datelor cu caracter personal
Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

 pentru administrarea Site-ului;
 în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. prin intermediul Site-ului;
 pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;
 pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
 pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
 atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

VI. Transferul datelor cu caracter personal
Datele cu caracter personal furnizate către ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană.

VII. Drepturile de care beneficiați
În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

- dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L., conform celor descrise în prezentul document;
- dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
- dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
- dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:
acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
- în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
- în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
- în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
- în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
- datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.
Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;
- dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :
persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
- prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
- operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
- dreptul la portabilitatea datelor, respectiv dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
- dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
- în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;
- în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.
- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
- dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.
Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Politica de Cookie

POLITICA DE COOKIE-URI
Ce se înțelege prin cookie-uri?

Cookie-ul este un fişier text de mici dimensiuni pe care un site îl salvează în calculatorul sau dispozitivul dumneavoastră mobil atunci când îl vizitaţi. Datorită cookie-urilor, site-ul reţine pe o perioadă de timp, acţiunile şi preferinţele dumneavoastră (login, limbă, dimensiunea caracterelor şi alte preferinţe de afişare). Astfel nu mai trebuie să le reintroduceţi ori de câte ori reveniţi la site sau navigaţi de pe o pagină pe alta.

Cum se folosesc cookie-urile?
O parte din paginile noastre utilizează cookie-urile pentru a reţine:
 preferinţele dumneavoastră de afişare, cum ar fi contrastul, culoarea sau dimensiunea caracterelor
 dacă aţi răspuns la un sondaj pop-up privind utilitatea conţinutului (pentru a nu fi întrebat din nou)
 dacă aţi acceptat (sau nu) utilizarea cookie-urilor pe site.

De asemenea, paginile noastre utilizează cookie-uri pentru a colecta statistici anonime privind modul în care aţi ajuns pe site şi materialele pe care le-aţi vizualizat. Activarea cookie-urilor nu este strict necesară pentru funcţionarea site-ului, dar vă poate îmbunătăţi experienţa de navigare.

Puteţi şterge sau bloca cookie-urile însă, dacă faceţi acest lucru, s-ar putea ca anumite caracteristici ale site-ului să nu funcţioneze corespunzător. Informaţiile asociate cookie-urilor nu sunt utilizate pentru a vă identifica personal. În plus, ţinem sub control datele referitoare la preferinţele dumneavoastră de navigare. Cookie-urile nu sunt folosite în alte scopuri decât cele descrise aici.

Cum puteţi controla cookie-urile?
Puteţi controla şi/sau şterge cookie-urile după cum doriţi – pentru detalii, consultaţi site-ul aboutcookies.org.
Puteți șterge toate cookie-urile din calculatorul dumneavoastră și puteți seta majoritatea browserelor să blocheze plasarea acestora. Dacă faceţi acest lucru, este posibil să fiţi nevoit să setaţi manual unele preferinţe, de fiecare dată când vizitaţi site-ul. De asemenea, s-ar putea ca unele servicii sau opţiuni să nu funcţioneze.
Puteți, în orice moment, să modificați sau să vă retrageți acordul din Declarația privind modulele cookie de pe website-ul nostru.

Aflați mai multe despre cine suntem, cum ne puteți contacta și cum procesăm datele personale în Politica noastră de confidențialitate.

Blog

Termoviziune, fereastră termică, scanare termografică acoperişuri

termoviziune acoperisuriAcoperişurile comerciale tip terasă prezintă un risc deosebit la intemperii, iar termoviziunea este o metodă foarte bună pentru identificarea zonelor unde apa pătrunde în izolaţia acestor acoperișuri.

Care este momentul potrivit pentru scanarea în infraroşu a acoperişurilor tip terasă? 

Acoperişurile prezintă modele termice specifice şi este foarte important să le cunoaştem, pentru a obţine rezultatele aşteptate. Înainte de a începe prezentarea modelelor termice ale diferitelor tipuri de acoperișuri izolate, este important să înțelegem motivul pentru care apar anumite tipare termice și care este cel mai bun moment pentru a le căuta. 

Citeste mai mult...
Voteaza:
1
2476 Voturi

Cum afectează emisivitatea imaginile termice?

Cunoasterea emisivitatii in termoviziune si calitatea imaginii termograficeRadiația termică este o radiație electromagnetică și poate include atât radiații vizibile dar și radiații în infraroșu, care nu sunt vizibile pentru ochiului uman. Emisivitatea suprafeței unui material este eficienţa cu care emite energie ca radiație termică. 

Cantitativ, emisivitatea este raportul dintre radiația termică a unei suprafete și radiația unei suprafeţe negre ideale pentru aceeași temperatură dată, iar raportul variază de la 0 la 1.

Emisivitatea termică este termenul utilizat pentru a descrie valorile radiației termice pentru diferite suprafețe, cum ar fi de exemplu materialele izolante sau conductoare.

Citeste mai mult...
Voteaza:
1
2927 Voturi

Termoviziunea şi scanarea termografică a faţadelor de sticlă

Termoviziunea este utilizată pe scară largă pentru a detecta dovezi privind pierderea de energie termică. În condiții adecvate, o cameră de termoviziune poate fi utilizată pentru a detecta pierderile de energie prin panourile din sticlă ale faţadelor clădirilor comerciale.
Faţadele de sticlă sunt o caracteristică comună a clădirilor moderne. Panourile din sticlă dau o notă de modernism construcţiei, dar sunt folosite şi pentru a acoperii diverse materiale și a împiedica astfel vizualizarea elementelor de construcție din exteriorul clădirii.
Exemple de astfel de zone includ zonele dintre etaje, suprafețele tavanului suspendat, zonele parţiale de perete sub lumina vizibilă și uneori chiar coloanele sau partițiile.

Citeste mai mult...
Voteaza:
1
1753 Voturi

Termoviziune - Explicarea termenilor FOV, IFOV, IFOV measurement

FOV, IFOV și IFOV measurement sunt câteva acronime importante pe care le-am văzut cu toții în fișele tehnice ale camerelor de termoviziune. Cunoașterea acestora este foarte importantă pentru că descriu specificații de performanță foarte importante ale camerei de termoviziune și este important să înțelegem nu numai ce înseamnă acestea, dar și impactul pe care îl vor avea asupra utilizării zilnice a camerei de termoviziune.

Citeste mai mult...
Voteaza:
1
2555 Voturi

Termoviziunea în determinarea temperaturii de funcţionare a motoarelor electrice

termoviziune motoare electriceFolosirea camerei de termoviziune pentru urmărirea temperaturii de funcționare a motoarelor electrice, poate avea un impact semnificativ asupra duratei de viață a acestora. Depășirea temperaturii maxime de funcţionare pentru un motor va scurta durata de viață a materialelor dielectrice și va avea ca rezultat o durată de viață scăzută a motorului.

Cunoaşterea cu precizie a temperaturii maxime de funcționare a motoarelor, este esențială pentru setarea limitelor de temperatură a camerei de termoviziune. Această valoare a temperaturii este determinată de mai mulți factori incluzând bineînţeles clasa de izolație a motorului. 

Pentru a calcula temperatura maximă nominală a motorului, trebuie să cunoașteți temperatura ambientală de funcţionare a motorului, dar și creșterea nominală a temperaturii motorului peste temperatura ambiantă. Ambele valori se găsesc în general pe plăcuța de identificare a motorului situată la exteriorul carcasei motorului.

Citeste mai mult...
Voteaza:
1
3846 Voturi

Continuați lectura

test

Termoviziune, fereastră termică, scanare termografică acoperişuri

termoviziune acoperisuriAcoperişurile comerciale tip terasă prezintă un risc deosebit la intemperii, iar termoviziunea este o metodă foarte bună pentru identificarea zonelor unde apa pătrunde în izolaţia acestor acoperișuri.

Care este momentul potrivit pentru scanarea în infraroşu a acoperişurilor tip terasă? 

Acoperişurile prezintă modele termice specifice şi este foarte important să le cunoaştem, pentru a obţine rezultatele aşteptate. Înainte de a începe prezentarea modelelor termice ale diferitelor tipuri de acoperișuri izolate, este important să înțelegem motivul pentru care apar anumite tipare termice și care este cel mai bun moment pentru a le căuta. 

Citeste mai mult...
Voteaza:
1
2476 Voturi

Cum afectează emisivitatea imaginile termice?

Cunoasterea emisivitatii in termoviziune si calitatea imaginii termograficeRadiația termică este o radiație electromagnetică și poate include atât radiații vizibile dar și radiații în infraroșu, care nu sunt vizibile pentru ochiului uman. Emisivitatea suprafeței unui material este eficienţa cu care emite energie ca radiație termică. 

Cantitativ, emisivitatea este raportul dintre radiația termică a unei suprafete și radiația unei suprafeţe negre ideale pentru aceeași temperatură dată, iar raportul variază de la 0 la 1.

Emisivitatea termică este termenul utilizat pentru a descrie valorile radiației termice pentru diferite suprafețe, cum ar fi de exemplu materialele izolante sau conductoare.

Citeste mai mult...
Voteaza:
1
2927 Voturi

Termoviziunea şi scanarea termografică a faţadelor de sticlă

Termoviziunea este utilizată pe scară largă pentru a detecta dovezi privind pierderea de energie termică. În condiții adecvate, o cameră de termoviziune poate fi utilizată pentru a detecta pierderile de energie prin panourile din sticlă ale faţadelor clădirilor comerciale.
Faţadele de sticlă sunt o caracteristică comună a clădirilor moderne. Panourile din sticlă dau o notă de modernism construcţiei, dar sunt folosite şi pentru a acoperii diverse materiale și a împiedica astfel vizualizarea elementelor de construcție din exteriorul clădirii.
Exemple de astfel de zone includ zonele dintre etaje, suprafețele tavanului suspendat, zonele parţiale de perete sub lumina vizibilă și uneori chiar coloanele sau partițiile.

Citeste mai mult...
Voteaza:
1
1753 Voturi

Termoviziune - Explicarea termenilor FOV, IFOV, IFOV measurement

FOV, IFOV și IFOV measurement sunt câteva acronime importante pe care le-am văzut cu toții în fișele tehnice ale camerelor de termoviziune. Cunoașterea acestora este foarte importantă pentru că descriu specificații de performanță foarte importante ale camerei de termoviziune și este important să înțelegem nu numai ce înseamnă acestea, dar și impactul pe care îl vor avea asupra utilizării zilnice a camerei de termoviziune.

Citeste mai mult...
Voteaza:
1
2555 Voturi

Termoviziunea în determinarea temperaturii de funcţionare a motoarelor electrice

termoviziune motoare electriceFolosirea camerei de termoviziune pentru urmărirea temperaturii de funcționare a motoarelor electrice, poate avea un impact semnificativ asupra duratei de viață a acestora. Depășirea temperaturii maxime de funcţionare pentru un motor va scurta durata de viață a materialelor dielectrice și va avea ca rezultat o durată de viață scăzută a motorului.

Cunoaşterea cu precizie a temperaturii maxime de funcționare a motoarelor, este esențială pentru setarea limitelor de temperatură a camerei de termoviziune. Această valoare a temperaturii este determinată de mai mulți factori incluzând bineînţeles clasa de izolație a motorului. 

Pentru a calcula temperatura maximă nominală a motorului, trebuie să cunoașteți temperatura ambientală de funcţionare a motorului, dar și creșterea nominală a temperaturii motorului peste temperatura ambiantă. Ambele valori se găsesc în general pe plăcuța de identificare a motorului situată la exteriorul carcasei motorului.

Citeste mai mult...
Voteaza:
1
3846 Voturi
FOLLOW US
CONTACT
Tel: 0723.361.107
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Toate drepturile rezervate ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. Copyrights 2018
Proiect implementat de PACT-TECH