Telefon: +40 723.361.107. E-mail: office@electricalc.ro

Termoviziune, fereastră termică, scanare termografică acoperişuri

termoviziune acoperisuriAcoperişurile comerciale tip terasă prezintă un risc deosebit la intemperii, iar termoviziunea este o metodă foarte bună pentru identificarea zonelor unde apa pătrunde în izolaţia acestor acoperișuri.

Care este momentul potrivit pentru scanarea în infraroşu a acoperişurilor tip terasă? 

Acoperişurile prezintă modele termice specifice şi este foarte important să le cunoaştem, pentru a obţine rezultatele aşteptate. Înainte de a începe prezentarea modelelor termice ale diferitelor tipuri de acoperișuri izolate, este important să înțelegem motivul pentru care apar anumite tipare termice și care este cel mai bun moment pentru a le căuta. 

Citeste mai mult...
Voteaza:
1
4594 Voturi

Cum afectează emisivitatea imaginile termice?

Cunoasterea emisivitatii in termoviziune si calitatea imaginii termograficeRadiația termică este o radiație electromagnetică și poate include atât radiații vizibile dar și radiații în infraroșu, care nu sunt vizibile pentru ochiului uman. Emisivitatea suprafeței unui material este eficienţa cu care emite energie ca radiație termică. 

Cantitativ, emisivitatea este raportul dintre radiația termică a unei suprafete și radiația unei suprafeţe negre ideale pentru aceeași temperatură dată, iar raportul variază de la 0 la 1.

Emisivitatea termică este termenul utilizat pentru a descrie valorile radiației termice pentru diferite suprafețe, cum ar fi de exemplu materialele izolante sau conductoare.

Citeste mai mult...
Voteaza:
1
5323 Voturi

Termoviziunea şi scanarea termografică a faţadelor de sticlă

Termoviziunea este utilizată pe scară largă pentru a detecta dovezi privind pierderea de energie termică. În condiții adecvate, o cameră de termoviziune poate fi utilizată pentru a detecta pierderile de energie prin panourile din sticlă ale faţadelor clădirilor comerciale.
Faţadele de sticlă sunt o caracteristică comună a clădirilor moderne. Panourile din sticlă dau o notă de modernism construcţiei, dar sunt folosite şi pentru a acoperii diverse materiale și a împiedica astfel vizualizarea elementelor de construcție din exteriorul clădirii.
Exemple de astfel de zone includ zonele dintre etaje, suprafețele tavanului suspendat, zonele parţiale de perete sub lumina vizibilă și uneori chiar coloanele sau partițiile.

Citeste mai mult...
Voteaza:
1
3382 Voturi

Termoviziune - Explicarea termenilor FOV, IFOV, IFOV measurement

FOV, IFOV și IFOV measurement sunt câteva acronime importante pe care le-am văzut cu toții în fișele tehnice ale camerelor de termoviziune. Cunoașterea acestora este foarte importantă pentru că descriu specificații de performanță foarte importante ale camerei de termoviziune și este important să înțelegem nu numai ce înseamnă acestea, dar și impactul pe care îl vor avea asupra utilizării zilnice a camerei de termoviziune.

Citeste mai mult...
Voteaza:
1
4887 Voturi

Termoviziunea în determinarea temperaturii de funcţionare a motoarelor electrice

termoviziune motoare electriceFolosirea camerei de termoviziune pentru urmărirea temperaturii de funcționare a motoarelor electrice, poate avea un impact semnificativ asupra duratei de viață a acestora. Depășirea temperaturii maxime de funcţionare pentru un motor va scurta durata de viață a materialelor dielectrice și va avea ca rezultat o durată de viață scăzută a motorului.

Cunoaşterea cu precizie a temperaturii maxime de funcționare a motoarelor, este esențială pentru setarea limitelor de temperatură a camerei de termoviziune. Această valoare a temperaturii este determinată de mai mulți factori incluzând bineînţeles clasa de izolație a motorului. 

Pentru a calcula temperatura maximă nominală a motorului, trebuie să cunoașteți temperatura ambientală de funcţionare a motorului, dar și creșterea nominală a temperaturii motorului peste temperatura ambiantă. Ambele valori se găsesc în general pe plăcuța de identificare a motorului situată la exteriorul carcasei motorului.

Citeste mai mult...
Voteaza:
2
7144 Voturi
FOLLOW US
CONTACT
Tel: 0723.361.107
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Toate drepturile rezervate ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. Copyrights 2018
Proiect implementat de PACT-TECH