Telefon: +40 723.361.107. E-mail: office@electricalc.ro

INTREBARI FRECVENTE

 Intrebari si raspunsuri termoviziune termografie

1. Ce este termoviziunea și cum funcționează?

Termoviziunea sau termografia în infraroșu este o tehnica de conversie a căldurii radiante într - o imagine. Acest lucru este analog fotografiei care transformă lumina într - o imagine. O cameră de termoviziune are un aspect similar cu o camera video şi "vede" căldura radiantă prin obiectiv, iar mai apoi transformă modelele de căldură într - un semnal care este afișat pe un ecran video normal. Rezultatul este o imagine vizuală bazată nu pe lumină ci pe căldură radiată de obiectul/instalaţia analizată.

2. De ce ar fi interesat cineva de termoviziune?

O imagine bazată pe căldură oferă informații valoroase despre starea uni echipament sau instalaţii. O persoană de specialitate poate determina dacă modelele de căldură sunt normale sau dacă există o problemă. Defectarea echipamentelor este adesea precedată de o perioadă de creștere a temperaturii în timpul funcţionării. Identificarea problemelor permit programarea unor reparații astfel încat consecințele costisitoare ale unui defect să fie înlăturate.

3. Care sunt aplicațiile industriale și comerciale ale termoviziunii?

Această tehnică are multe aplicații, cum ar fi sistemele electrice şi mecanice industriale, cuptoarele, localizarea zonelor umede în acoperișuri plane de mari dimensiuni, identificare a pierderilor de căldură în clădiri, aplicaţii de securitate și supraveghere, chiar şi investigaţii medicale.

4. Cum sunt analizate problemele constatate în timpul unei inspectii termografice în infraroșu?

Cu o camera de termoviziune FLUKE de înaltă calitate cum este cea utilizată de ALC ELECTRICAL TESTING, imaginile vizualizate sunt stocate şi mai tarziu sunt descărcate într-un calculator, iar printr-un software specializat sunt realizate analize ale temperaturilor prin compararea „hot spot-urilor” cu temperaturtile de referinţă, oferind astfel informații valoroase despre gravitatea problemei.
Imaginile prezentate sunt însoțite de o descriere detaliată a locației, a naturii problemei identificate, împreună cu alte informații vitale. Problemele identificate sunt documentate şi sunt incluse într - un raport care este utilizat pentru a direcționa eforturile de reparații ale echipamentului în cauză.

5. De ce ar trebui sa alegeti ALC ELECTRICAL TESTING pentru realizare inspecţiilor în infraroșu?

ALC ELECTRICAL TESTING oferă cel mai înalt nivel de servicii la prețuri competitive, iar inginerii nostri au peste 25 de ani de experiență în întreținerea instalaţiilor electrice. Aceasta include nu numai inspecții de termografiere în infraroșu, ci şi o gamă largă de alte tehnici de inspecție și de testare. Acesta experienţă diversă ne ofera o perspectiva excepțională și de valoare asupra instalaţiilor investigate.

6. În cazul în care o camera de termoviziune in infrarosu vede doar caldura, de ce sunt unele imagini color și altele în alb-negru?

Camera de termoviziune detectează cantitatea de căldură care vine prin lentila de la fiecare element al imaginii şi atribuie o culoare (sau o nuanță de gri) pentru fiecare nivel de energie (care este proporțională cu temperatura). Camera adaugă astfel, culoarea alb-negru sau alte culori imaginilor, rezultatul final fiind o imagine care se bazează pe căldura care vine de la obiect.

7. Cand trebuie să fac o inspecţie termografică?

Cu cât mai repede cu atât mai bine. Termoviziunea poate identifica problemele existente înainte ca acestea să produca efecte. Realizând o inspecţie termografică ca parte a programului de întreținere periodică, aveşi posibilitatea de a şti cu mult timp înainte ce reparaţii trebuie să faceţi, dar şi să achizitionaţi din timp piesele de schimb necesare.

8. Trebuie să întrerup activitatea sau să opresc echipamentul în timpul unei inspecţii termografice?

Unul dintre marile avantaje ale termoviziunii este faptul că echipamentele nu trebuie să fie oprite. De fapt, este de preferat ca acestea să funcționeze aproape la întreaga capacitate de încărcare. Numai în acest fel inginerii noştri pot identifica și măsura cu o precizie mai mare instalaţia sau echipamentul cu probleme.

9. Ce tip de echipamente pot fi scanate?

Aplicaţiile unde termoviziunea poate fi utilizată sunt extrem de numeroase şi ar fi imposibil să le amintim pe toate. Iată câteva dintre cele mai importante:

 Instalatii electrice - tablouri, aparate de protectie si comutatie, contacte, conexiuni, etc.;
 Transformatoare de putere;
 Baterii de condensatoare;
 Surse de alimentare neîntreruptibile - UPS;
 Linii electrice de transport si distributie a energiei electrice;
 Cuplajele mecanice ale echipamentelor rotative;
 Conducte de proces și schimbătoare de căldură;
 Compresoare, motoare - rulmenţi, conexiunile, infasurarile si dispozitivele de alimentare;
 Frecarea în roțile dințate de antrenare și a curelelor de transmisie;
 Cazane, cuptoare;
 Nivelurile din rezervoare și problemele de izolare;
 Izolaţia conductelor de termoficare;
 Construcţii – izolări, terase, coşuri de fum.

10. Care este costul serviciului nostru?

Costul asociat serviciului nostru variază în funcție de dimensiunea proiectului și locația acestuia. Pentru mai multe detalii legat de tarife vă rugăm să accesaţi secţiunea Tarife.

FOLLOW US
CONTACT
Tel: 0723.361.107
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Toate drepturile rezervate ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. Copyrights 2018
Proiect implementat de PACT-TECH