Telefon: +40 723.361.107. E-mail: office@electricalc.ro

Termoviziune instalaţii electrice

Termoviziune instalatii electrice, termografieTermoviziunea are aplicabilitate in toate domeniile, dar instalaţiile electrice reprezintă domeniul în care termoviziunea aduce cele mai mari beneficii. Termoviziunea a devenint astfel o practică comună atât în domeniul industrial cât şi în cel comercial, fiind instrumentul de investigare/diagnosticare cel mai potrivit.

Instalaţiile electrice, chiar dacă din motive evidente sunt proiectate a fi fiabile, necesită totuşi întreţinere şi inspecţie periodică, pentru că în timp pot apărea diferite anomalii cum ar fi slăbirea unor conexiuni, creşterea rezistenţei unor contacte, dezechilibre, suprasarcini, etc. Rezistenţa crescută şi căldura sunt principalele motive pentru care echipamentele şi instalaţiile electrice se defectează.

Cum reuşim prin TERMOVIZIUNE să detectăm problemele instalaţiei electrice?

Orice componentă a unei instalaţii electrice are o anumită rezistenţă şi implicit există o anumită putere consumată. Asamblarea defectuoasă sau instalarea inadecvată a unor echipamente sau instalaţii, pot duce de asemenea la creşterea rezistenţei componentelor.

Dacă rezistenţa unei componentei va creşte, aceasta va consuma mai multă energie şi în consecinţă va disipa mai multă căldură. Inspecţia termografică ajută să identificăm acele ''hot spoturi'' cauzate de conexiuni slăbite, rezistenţe mari de contact sau echipamente defecte.

Camerele de termoviziune detectează această căldură şi ceea ce este foarte important să reţinem, toate componentele unei instalaţii electrice înainte de a se defecta manifestă o creştere a temperaturii.

O identificare timpurie a acestor creşteri de temperatură scade drastic riscul de incendiu, evită întreruperile nedorite în alimentarea cu energie electrică, reduce costurile de mentenanţă. Gândiţi-vă doar la ce ar însemna pentru activitatea dvs. o întrerupere a alimentării cu energie electrică sau defectarea unui echipament pentru care înlocuirea lui ar costa foarte mulţi bani.

Ce instalaţii şi echipamente ar trebui verificate prin TERMOGRAFIE?

 staţii electrice, posturi de transformare;
 întreruptoare generale, separtoare de sarcină;
 tablouri electrice generale;
 tablouri de iluminat şi prize;
 panouri de comandă pentru diferite utilaje, motoare, etc.;
 UPS-uri;
 AAR;
 baterii de condensatoare;
 baterii staţionare.

 Condiţii detectabile prin TERMOVIZIUNE

 conexiuni slăbite sau deteriorate;
 suprasarcina unor circuite sau echipamente;
 dezechilibre în reţeaua electrică trifazată;
 dispozitive de protecţie defecte;
 încălzire inductivă;
 prezenţa armonicilor.

Când trebuie să solicităm o inspecţie prin TERMOVIZIUNE?

În principiu ori de cîte ori aveţi suspiciuni legate de buna funcţionare a instalaţiei şi orice altă metodă de investigare nu a dat rezultate. Standardele de siguranţă electrică şi practica internaţională recomandă pentru regimurile normale de lucru, o scanare termografică a instalaţiei electrice o dată pe an, iar pentru instalţiile şi echipamentele supuse vibraţiilor o dată la şase luni.

Alegerea serviciului nostru de termoviziune ca parte a unui program de întreţinere predictivă, nu numai că vă ajută la păstrarea în funcţiune a sitemului electric, dar şi extinde durata de viaţă a echipamentelor electrice.

ALC ELECTRICAL TESTING furnizează servicii profesionale de inspecţie şi testare completă a instalaţiilor electrice, iar printre cele mai solicitate sunt Verificările PRAM pentru instalaţia de legare la pământ Testările PAT pentru verificarea echipamentelor electrice si Termoviziunea instalatiilor electrice.

FOLLOW US
CONTACT
Tel: 0723.361.107
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Toate drepturile rezervate ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. Copyrights 2018
Proiect implementat de PACT-TECH