Telefon: +40 723.361.107. E-mail: office@electricalc.ro
Dimensiune fonturi: +

Termoviziunea şi scanarea termografică a faţadelor de sticlă

Termoviziunea este utilizată pe scară largă pentru a detecta dovezi privind pierderea de energie termică. În condiții adecvate, o cameră de termoviziune poate fi utilizată pentru a detecta pierderile de energie prin panourile din sticlă ale faţadelor clădirilor comerciale.
Faţadele de sticlă sunt o caracteristică comună a clădirilor moderne. Panourile din sticlă dau o notă de modernism construcţiei, dar sunt folosite şi pentru a acoperii diverse materiale și a împiedica astfel vizualizarea elementelor de construcție din exteriorul clădirii.
Exemple de astfel de zone includ zonele dintre etaje, suprafețele tavanului suspendat, zonele parţiale de perete sub lumina vizibilă și uneori chiar coloanele sau partițiile.

 

În funcție de construcția clădirii, sticla poate fi instalată sub formă de panouri de sticlă izolatoare, sau ca sticlă laminată. Atunci când sunt instalate ca panouri, acestea sunt adesea izolate pentru a preveni pierderea excesivă de energie, dar în timpul montajului pot apărea avarii ale sistemului de izolare.
Atunci când efectuăm o inspecție în infraroșu suprafeţelor exterioare şi în special a panourilor din sticlă, trebuie să avem în vedere următoarele:

 înainte de inspecția în infraroșu, verificați utilizarea clădirii din punct de vedere al setărilor HVAC, precum şi modul în care acestea pot afecta imaginile înregistrate de camera dvs. de termoviziune
 panourile din sticlă pot varia foarte mult de la un producător la altul. Dacă este posibil încercaţi să aflaţi informaţii despre structura și caracteristicile panoului înainte de inspecție
 atunci când luăm imagini termice din exteriorul unei clădiri, erorile înregistrate de camera de termoviziune sunt semnificative și pot fi introduse prin reflexiile calde sau reci ale structurilor din apropiere sau chiar din mediul exterior
 deoarece sticla are o emisivitate scăzută, pot apărea diferenţe mici de temperatură care pot trece neobservate.

Inspecțiile prin infraroșu ale faţadelor de sticlă trebuie efectuate în timpul orelor de seară, atunci când putem avea o diferență de temperatură interioară/exterioară de cel puțin 10 °C.
Imaginile termice înregistrate de camera de termoviziune, asociate panourilor de sticlă, pot arăta suprafeţe reci sau calde în funcție de utilizarea clădirii, dar pot fi influenţate și de construcţia acestora sau de unghiul de captare al imaginilor.
Ca întotdeauna, toate excepțiile de temperatură detectate ar trebui să fie investigate pentru a afla cauza și a intervenii cu măsurile corective adecvate.

Voteaza:
1
Cum afectează emisivitatea imaginile termice?
Termoviziune - Explicarea termenilor FOV, IFOV, IF...
FOLLOW US
CONTACT
Tel: 0723.361.107
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Toate drepturile rezervate ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. Copyrights 2018
Proiect implementat de PACT-TECH