Telefon: +40 723.361.107. E-mail: office@electricalc.ro

CE ESTE TERMOVIZIUNEA?

TERMOVIZIUNEA este o tehnică de testare şi verificare predictivă cu o gamă foarte mare de aplicaţii şi are la bază conversia căldurii radiante într-o imagine.

Temperatura este unul dintre primii parametrii observabili care poate indica starea de funcţionare a unui echipament sau instalaţii electrice, iar o imagine bazată pe temperatură va oferi informaţii valoroase despre starea elementului analizat.

Orice defecţiune a unui echipament sau instalaţie este precedată de o creştere a temperaturii. Identificarea acestor creşteri de temperatura peste limitele normale de funcţionare permite evitarea incendiilor, întreruperilor neplanificate pentru înlocuirea echipamentelor defecte şi nu în ultimul rând economii importante.

Termografia ne permite să identificăm problemele înainte ca acestea să se producă, poate identifica anumite defecte la un stadiu incipient și permite ca lucrările de reparaţii să fie planificate și efectuate înaintea unui eșec catastrofal care ar putea pune în pericol viața și/sau proprietatea sau chiar afacerea.

Termoviziunea a arătat în ultimii ani aplicabilitate în tot mai multe domenii. Totusi, inspecţia instalaţiilor şi echipamentelor electrice rămâne piatra de temelie a acestei tehnologii, fiind unul dintre domeniile cu cea mai mare aplicabilitate şi vechime.

Distributia radiatiei electromagnetice pe o suprafataPrincipalele funcţii ale camerei de termoviziune este de a măsura fără contact, de la distanţă distribuţia temperaturii pe o suprafaţă şi a o afişa ca informaţie vizibilă. Natura non contact a termografiei în infraroşu, o face ideală pentru o gamă largă de aplicaţii în care componentele sunt în mişcare, au temperaturi foarte mari, prezintă pericol la contactul uman, sau ar putea fi contaminate sau deteriorate prin contact.

Ce avantaje ne aduce o cameră de termoviziune?

 compararea distribuţiei temperaturii se poate face pe o suprafaţă mare
 temperatura poate fi măsurată cu uşurinţă pe obiecte în mişcare, sau pe obiecte de care ar fi foaret periculos să ne apropiem
 poate înregistra fenomene de schimbare a temperaturii pe perioade foarte scurte
 poate măsura temperatura pe suprafeţe/obiecte foarte mici

 

FOLLOW US
CONTACT
Tel: 0723.361.107
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Toate drepturile rezervate ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. Copyrights 2018
Proiect implementat de PACT-TECH