Telefon: +40 723.361.107. E-mail: office@electricalc.ro

Cum pot obține o imagine bună în urma unei scanări termografice?

Setarea camerei de termoviziune, termografie, emisivitate, reflexie

Cum pot obține o imagine bună în urma unei scanări termografice? Utilizarea unei camere de termoviziune este destul de simplă, dar interpretarea imaginii capturate necesită cunoștințe și experiență. Pentru ca un utilizator să obțină cea mai bună imagine termică, există patru ajustări care pot fi făcute camerei de termoviziune: focalizare corectă, setarea emisivităţii, setarea temperaturii de reflexie și reglarea termică.

La fel ca și un aparat de fotografiat standard, lentilele camerei de termoviziune trebuiesc reglate pentru a obţine o imagine clară. La cele mai multe camere, focalizare se face manual prin rotirea obiectivului, iar la cele mai sofisticate focalizare se realizează automat.

Emisivitate este cantitatea de radiație emisă de un obiect în comparație cu cea a unui emițător perfect atunci când ambele sunt la aceeași temperatură.

O setare de emisivitate mai mică este folosită pentru obiectele cu reflexie mare și o setare de mare emisivitate ar fi folosit pentru obiecte reflectorizante joase. Obiectele care sunt non-metalice sau care au o suprafață mai rugoasă va avea o emisivitate mai mare.

Emisivitatea suprafetei obiectului de masurat si compensarea temperaturii reflectate sunt variabile care pot fi setate manual în camera de termoviziune, dar nu toate camerele vor permite utilizatorului să regleze emisivitatea.

Reglarea emisivităţii este importantă atunci când se iau măsurători de temperatură sau atunci când se compară două temperaturi obţinute pe obiecte diferite. Setările incorecte de emisivitate vor face obiectele să pară mai calde sau mai reci decât în realitate. 

Setarea temperaturii de reflexie permite utilizatorului să compenseze temperatura obiectelor din jur reflectate asupra unui obiect. În cazul în care se suspectează că se eflectă energia termică de la obiectele din jur, mutați camera în jurul în zona luate sub observaţie pentru a vedea dacă apar diferenţe mari de temperatură.

 În cazul în care apar aceste diferente, există o reflecție de la un alt obiect, iar dacă nu, temperatura înregistrată este cea corectă.

 Reglare termică a camerei implică reglarea duratei sau intervalul de temperatură pe care camera de termoviziune o are setată în modul de vizionare automat sau manual.

Atunci când camera de termoviziune este în modul automat, aceasta va regla automat scala de temperatură la ceea ce se vede. Acest lucru face ca ecranul sa-și schimbe culorile în mod frecvent atunci când camera este mutată din loc în loc.

Modul manual permite utilizatorului să regleze durata unui interval dorit, iar camera va afișa întotdeauna acest interval de temperatură. Cu ajutorul modului manual putem cel mai bine să scoatem în evidență diferențele de temperatură dintre obiectele scanate.

Unele lucruri importante de reținut despre camerele de termoviziune

Camerele de termoviziune nu măsoară în mod direct temperatura. Aceasta este estimată pe baza radiatiei infrarosii, emisivitatea obiectului, dar și alţi factori.

Camerele termice vă dau temperatura suprafeței obiectului, nu pot vedea în obiect. Mulţi dintre dvs. poate o să spună că unele camere de termoviziune văd în perete sau în podea, dar ceea ce într-adevăr vedeți este influența pe care un element cald sau rece, în interiorul peretelui sau podelei o are asupra temperaturii de la suprafață a peretelui.

Lucrurile care sunt transparente în spectrul luminii vizibile nu sunt neapărat transparente în spectrul infraroșu și vice-versa. De exemplu, fereastra din sticlă a unui geam este transparentă în spectrul vizibil, dar aproape opacă în spectrul infraroșu. Deci, dacă luați o imagine în infraroșu "printr-o" fereastră, ceea ce într-adevăr obţineţi este temperatura de la suprafață a geamului ferestrei, nu temperaturile obiectelor de pe cealaltă parte a ferestrei. Unele lucruri care sunt opace la lumina vizibilă sunt destul de transparente pentru domeniul infraroșu.

Radiația în spectrul infraroșu poate fi reflectată la fel ca și radiația vizibilă. Metalele strălucitoare reflectă radiaţia termică destul de bine. Acest lucru poate fi o problemă în cazul în care există reflexii în imaginea termică, pentru că ceea ce vom înregistra nu este temperatura obiectului dorit ci temperatura obiectului care se reflectă. 

Voteaza:
1
Termoviziunea transformatoarelor de putere
Tehnici de analiză în termoviziune
FOLLOW US
CONTACT
Tel: 0723.361.107
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Toate drepturile rezervate ALC ELECTRICAL TESTING S.R.L. Copyrights 2018
Proiect implementat de PACT-TECH